Loredo Surf House

Dit is echt een leuke spot met voor iedereen wat wils. Ik heb deze plaats aan verschillende mensen eens aangeraden en krijg altijd leuke feedback hierover.
Eigenlijk is dit geschikt voor iedereen. Alleenstaand, met of zonder kind(eren), partner.

Loredo ligt aan de overkant van de baai bij Santander. Het vliegveld van Bilbao is een uurtje rijden. Zijn ook meteen twee leuke plaatsen om te bezoeken. Met de auto erheen kan ook maar het is wel even rijden vooral als je Spanje ingaat ga je met een slakkegangetje van 80km per uur door de bergen. Beter is dus het vliegtuig pakken.

Zoals gezegd ligt Loredo in een baai naast de wat grotere plaats Somo. Het mooie van deze plaats is dat je een stuk relaxter kunt leren surfen. Dit komt met name doordat de stroming nauwelijks aanwezig is. Zeker vergeleken met Frankrijk is dit een verademing. Mijn kinderen hebben hier leren surfen en kan ik met een gerust hart in het water laten spelen als we zelf aan het surfen zijn.
In het begin van de baai zijn de golven klein en rustig en hoe meer je naar Somo gaat zijn er enkele mooie pointbreaks. De golven zijn lang en mooi. Soms zit er wat minder push achter dus zorg voor iets meer volume.

Het surfhouse is erg gezellig. Vanaf 22.00 is het er rustig en het gezelschap is zeer gevarieerd. Van alleenstaanden 40plussers tot complete spaanse gezinnen met Oma.
Naast het huis zit een leuke surfschool met goed engels sprekende leraren. Deze school geeft ook het beste les. Kleine klassen scheelt een hoop.

Kamers zijn niet heel ruim maar daar slaap je toch alleen maar. Voor de deur is overigens ook een skatepark. Prijs technisch ook prima.
Vind je de boardkeuze kwa verhuur niet voldoende maar wil je zelf niets meenemen rij dan even naar Somo daar zit een grote surfwinkel die een zeer ruime keus heeft en ook libtech/lost boards verhuurt.

Loredo surfhouse