Surfen op Vancouver Island

Ben je in Canada en wil je ook nog even surfen. Op Vancouver Island zijn er veel mogelijkheden. Veel canadezen gaan hier op surfvakantie.
Surf’s Inn in Ucluelet (bij Tofino) is een leuk hostel met 18 slaapplaatsen waar je voor low budget minder dan 25$ per nacht kan overnachten. Vanaf daar is het ongeveer 15 minuten rijden tot de dichtsbijzijnde surfbreaks.

Surf’s inn Ucluelet

Verder, in het zomer seizoen is het leuk te camperen bij Surfs junction (vlakbij Ucluelet, maar dichterbij de surfstranden), een camping waar ze een hottub en een sauna hebben.

Camperen Surf’s Junction

Er zijn genoeg andere mogelijkheden zoals motels, hotels, bed and breakfasts en bungalows te huur voor een paar overnachtingen. Een leuk hotel waar ik wel eens verbleven heb is Middle Beach Lodge in Tofino zelf, waar je de hele dag onbeperkt van de fruitschaal kan eten in de lobby, er meestal eieren en muffins over zijn van het onbijt wat inbegrepen is en verder hebben ze s’avonds verse koekjes (zoveel als je wil). En uiteraard is er de hele dag koffie en thee inbegrepen. In de lente hadden ze een special voor 100$ per nacht. Onze hotel kamer had ocean view en een balkon om naar de zee te kijken (met eilanden en dennenbossen).
Het hotel is erg dichtbij een van de bekendste surfbeaches Cox beach en is ook dichtbij Chesterman’s beach. Parkeren is gratis bij deze stranden.
De meeste andere stranden meer richting Ucluelet horen bij een nationaal park waardoor je daar wel moet betalen voor het daggebruik om te parkeren. (ongeveer 7 dollar per persoon per dag).
Hotel Middlebeach

Surfen kan ook in het zuiden van Vancouver Island. Maar je moet dan wel wat tegen geweld van de locals kunnen. Het is er vaak erg druk, maar de golven zijn mooi. Een plek om te surfen is bijvoorbeeld Jordan river.
Er zijn genoeg verblijf mogelijkheden in de buurt.