Fluid adventures Panama

Surfkamp/ Panama/Santa Catalina
Kom en geniet van het leven in Panama en leer surfen op een van Panama’s mooiste surf bestemmingen, Santa Catalina. Neem je vrienden mee en verblijf in het Fluid Surf Camp. Zie hieronder voor de vele mooie breaks. Maak de avonden compleet door naar de sterren te kijken tijdens een kampvuur op het strand.
Heb je nog een vliegticket nodig? Check dan Google FLights

Prijsrange 700-1000 euro per week, halfpension en surfles
Meer info:
Surfkamp Fluid Panama

Surfbreaks in de buurt

Punta Catalina ofwel The Point

Santa Catalina is “Een perfecte point break met lange, holle, krachtige golven over vulkanisch gesteente bodem. Een van de meest consistente en grootste surf breaks in Panama.
Bij het surfen deze break, surf met respect, en erken je vermogen. Als je niet gewend bent aan het surfen in krachtige, overhead Reef Surf, probeer dan een van de Beach Breaks (zie hieronder). Er is een duidelijke lokale surfscene, alsmede een gevestigde pikorde in de line-up. Gebrek aan betrekking tot deze kan leiden tot zeer frustrerend sessies, aangezien locals je gemakkelijk kunnen afsluiten. Toon een glimlach, respectvol, en de lokals zullen je de gunst terug geven!

Catalina Beach Break

Een beach break met holle linkse en rechtse en een aantal close-outs. Normaal gesproken iets kleiner golven uit dan Catalina punt. Deze golf moet worden gesurft op midden tot laag tij.

Estero Beach Break

Is een lange beach break gelegen aan de linkerkant van het belangrijkste point break, ongeveer 15 minuten lopen van de stad. Het heeft links en rechts lopende golven op zandbodem. Dit is een favoriet voor beginners om te beginnen en waar surf instructeurs je mee nemen voor de lessen.

Punta Brava

Een Point Break zich aan de linkerkant van de Estero Beach Break. Het breekt bij eb over een scherpe, diepe rotsbodem. Heeft links en rechts lopende golven, maar de links lopende zijn het beste. Het is zeer krachtig en heeft een grote tube sectie. Wij raden wel aan surf schoentjes te dragen hier want het is heel gevaarlijk om in en uit het water te komen en is zeker niet aan te raden voor beginners.

Isla Cebaco

Is een groot eiland direct aan de linkerkant van Santa Catalina. Je kunt de break bereiken per boot, boottrip duurt ongeveer een uur. Er zijn 3 breaks op het eiland. Een daarvan is een beachbreak met rechts en links lopende golven. De andere is een rechtse point break over een rotsbodem. De andere is een linkse point break over een rotsbodem. Fluid adventures biedt kajaktochten en excursies naar deze locatie.